torsdag 24 september 2020

Lite ostligt inslag

Vi klev upp tidigt och satte upp näten i mörkret för ett par timmars ugglefångst. Det gav återigen ett nollresultat. Det var återigen en fin morgon med svaga vindar vilket innebar att vi kunde dra isär alla nät även idag. Dock så var det lite mer molnigt och disigt idag än vad det var igår, vilket gjorde att sträckaktiviteten på dagsträckarna antagligen var lite dämpad. 

Vädret under större delen av dagen. Soligt och disigt.

De första nätrundorna var väldigt fågeltomma både i och utanför näten. Först efter kl. 08 kom en ordentlig stöt med kungsfågel och annat. Det rullade på under ett par timmar varför det slutade med en helt ok siffra även idag. Dagens höjdpunkt i näten var den mindre flugsnappare som höll till runt stationen under förmiddagen och som, efter ett par timmar, till slut fångades i ett av dem närmsta näten i vassen nära stationshuset.

1K mindre flugsnappare

Nedan: Kalle har fullt upp i ringmärkningsbåset.

Spaning över havet var helt omöjligt idag, men värt att nämna ur den typen av obsar var en strandskata som sträckte förbi i mörkret vid kl. 05. Under morgonen satte återigen blåmesarna igång, om än inte likt kraftigt som igår. Uppskattningsvis var dock lite drygt 400 ex ute och vände, så dem verkar helt klart vara på gång. I övrigt bland sträckobsarna kan nämnas tre ormvråkar (sparsam här ute) och ett par trädlärkor. Bland rastande fåglar bör såklart den tajgasångare som Janne hittade i svackan nedanför Barrackberget nämnas. I övrigt var det småputtrigt. 

DAGENS RINGMÄRKNING:
Gärdsmyg 2
Rödhake 6
Taltrast 2
Svarthätta 3
Gransångare 2
Lövsångare 2
Kungsfågel 91
Mindre flugsnappare 1
Entita 1
Blåmes 10
Talgoxe 9
Trädkrypare 1
Grönfink 1
Grönsiska 1
Totalt: 132ex av 14 arter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar