söndag 20 september 2020

Höstens ringmärkning inledd.

Undertecknade, Kalle Brinell och Janne Oldebring, blev utkörda till ön vid lunchtid idag. Efter intagen lunch och genomgång av ringar, nät, vad som ska göras osv. så började vi att sätta upp nät under eftermiddagen. Första näten var uppe och isär vid kl.15. Fram till mörkret föll så hann vi sätta upp ytterligare 11 nät (dvs totalt 12).

Janne O (t.v.) och Göran A (t.h) lastar ur veckans packning.

Årets första fågel i näten blev, föga förvånande, en kungsfågel. Trots den sena starten och det låga antalet nät så fångades 45 fåglar på sena eftermiddagen. Inga sensationer i näten och en sparvhök lyckades dessutom slinka ur nätet innan undertecknad hann fram. Försök till ugglefångst fram till kl. 22, men en frisk västvind ingav inga förhoppningar från start och resultatet blev också mycket riktigt noll. 

Förberedelser inför höstens ringmärkning.

Årets första fågel år 2020 - 1K hona kungsfågel. 

Vi hann inte riktigt med att skåda något idag, till Oldebrings förtret. Göran hade en förbisträckande prutgås, men i övrigt var det magert med intressantare observationer. 

Prognosen inför imorgon med måttliga-friska SV vindar och soligt väder är väl kanske inte det vi hoppats på, men vi är positiva och kommer göra det bästa av situationen. Förhoppningsvis har vi i alla fall fått upp alla nät till imorgon. 

DAGENS RINGMÄRKNING (12 nät fördelade på 4x6m, 6x9m och 2 rovfågelnät):
Gärdsmyg 1
Gransångare 5
Kungsfågel 27
Entita 1
Blåmes 3
Talgoxe 7
Gulsparv 1
Totalt: 45 ex av 7 arter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar