söndag 17 september 2023

Vaktavlösning och ugglekväll

Under söndag fm var det dags för Per och Linda att packa ihop och för Jan Oldebring, Örjan Jitelius och Göran Andersson att ta sig ut till stationen för en veckas stationsarbete. I soligt och sommarfint väder avnjöts en traditionsenlig fika vid överlämningen och Per och Linda tackades för en fin uppstart med många uppsatta nät.

Då vädret till kvällen lovade stjärnklart och måttlig nordlig vind hyste de nyanlända vissa förhoppningar om chans på ugglor varför de kvarvarande rovfågelsnäten på barack- och tallberget sattes upp. En del kompletterande nät i övrigt sattes även de upp varför det blev en rätt intensiv em. Under arbetet hördes en tajgasångare locka 4-5 ggr i svackan vid stationen. Troligen följde den med ett gäng mesar och kungsfåglar som drog mot väst genom träden. Ingen mer kontakt med den fågeln. Dags sedan att gå första mörkerrundan varför middagen blev först 20:30.

Vid pass 22:30 fick vi så belöning för nätarbetet då en pärluggla fastnat i ett av de nyuppsatta rovfågelsnäten. När väl märkning och all administration för dagen var avklarat stupade vi i säng vid 01:30. Bloggen fick anstå till dagen efter.

Märkning:

Talgoxe           4
Blåmes            3
Svarthätta        2
Gransångare    1
Grönsiska        1
Kungsfågel      8
Rödhake          2
Pärluggla         1

Övriga obsar:

Gråhakedopping, stenfalk, tornfalk, duvhök, tajgasångare


Janne, Örjan och Göran funderar på om båten klarar all packning

Överlämningsfika

Näthiss

Grönsiska

Mörkret lägrar sig, men arbetet fortsätter

Så satt den där...

...pärlugglan!




2 kommentarer: