lördag 12 oktober 2024

Tärnan medlemmar på dagsbesök

 Idag hade vi ett roligt, glatt, givande och väldigt trevligt besök av 14 medlemmar från Tärnans fågelförening. Gruppen kom med två båtturer under morgonen. Det var nära att turerna inte skulle bli av pga för starka vindar på morgonen men som tur var så valde Lars att köra. Under dagen minskade vinden, solen kom fram och på eftermiddagen var det varmt och skönt och svaga vindar.
När båtturerna gick hem på sena eftermiddagen var alla som varit på Enskär fyllda av intryck. Lennart Wahlén lämnade efter 14 dagar på ön med en av båtarna och ersattes av Monika Dalhäll och Örjan Jitelius. Kvar är Janne Oldebring. Vi tre ska nu ta oss an kommande vecka som blir den sista för året med verksamhet.

Lennart guidar några av dagens besökare


Årets första ringmärkta nötväcka fick visa detaljer så att vi kunde bestämma ålder och kön


Dagens härliga besökare på traditionellt lagfoto

Ringmärkning

Blåmes 8
Talgoxe 3
Gransångare 1
Kungsfågel 5
Nötväcka 1
Rödhake 2
Summa 20 fåglar av 6 arter

Observationer och sträck
Då vi var väldigt många skådare på ön idag sågs en hel del arter så väl på ön som sträckande och förbiflygande. Bl a sågs fortsatt sträck av Bläsgäss, Vitkindade gäss mfl. Totalt säkert fler än 2000 gäss. Andra lite roligare arter som sågs av någon eller flera var Smådopping, Stenfalk, Kärrsnäppa, Mindre hackspett, Fjällvråk mfl.




1 kommentar: