torsdag 10 oktober 2024

Glad personal byter av varandra

Idag fick personalbytet planeras noga då regnet fortsatta ösa ner och vindarna tog i. Ett kort fönster för utfärd och hemfärd fanns på tidiga morgonen och allt gick bra. Skönt med Lars bekväma båt dagar som denna. Nicke Helldorff  och Torbjörn Lundahl tackade för sig efter fantastiska dagar, fram till idag, och Janne Oldebring kom ut för att tillsammans med Lennart Wahlén fortsätta verksamheten. Under någon timme på förmiddagen satt vi i vind-/regnskyddet och såg en del sträckande fågel. Men sedan hade skyddet fått nog och det började rinna vatten från olika håll. Lite extra blöta avbröt vi sträckskådandet för en fika i huset. Sedan har det regnat hela dagen och ett kort besök i vindskyddet vid 17-tiden gav några få förbiflygande prutgäss. Inga nät har kunnat vara uppe under dagen. Ringmärkta under dagen blev alltså 0 fåglar.
Under ca 1 timmes bevakning av sträcket passerade ca 300 bläsänder, ett antal stjärtänder, 10-tal prutgäss, 200 bläsgäss, några sädgäss och grågäss.



Vi vill också tacka RC för snabb återkoppling avseende den ringmärkta norska kungsfågeln som kontrollerades den 3/10. Den fågeln var ringmärkt 44 mil bort från Enskär, västnordväst i Norge. Den tog 19 dagar på sig att komma till Enskär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar