lördag 19 oktober 2019

Avslut

I brist på personal blev dagen den sista för säsongen och de sista näten plockades ner under förmiddagen. I den friska sydvästvinden rörde sig inte mycket fåglar på ön, men en jorduggla sågs på nära håll över fågelstationen. Ett gäng fältbiologer där flertalet senast besökte Enskär för ca 40 år sedan kom på besök i samband med att verksamheten avslutades. Vi hade inga ringmärkta fåglar att visa upp, men vi hoppas de fick behållning av besöket trots det.

De nät som var uppe under morgonen fångade endast 6 fåglar enligt följande:
  • Gärdsmyg 2
  • Rödhake 2
  • Kungsfågel 2
Möjligen kommer det bli några enstaka dagar med verksamhet framöver om vädret tillåter. De tre veckor som verksamheten bedrivits har gett 920 ringmärkta fåglar av 35 arter. Inga ny arter för fågelstationen har noterats denna höst.

Vid 11-tiden avgick båten med avgående personal in mot Studsvik där Nicke och Germund lämnades efter båtfärd via Fårudden-Hartsö gård och fallsundet. 

Passar på att tacka alla tappra själar som bidrog till höstens korta verksamhet, och ett extra tack till "bloggar-kungen" Nicke som avverkade två veckor denna höst!

/GöranInga kommentarer:

Skicka en kommentar