måndag 26 september 2016

26/9 Playa Enskär.

Under dagen så har vi haft övervägande solsken och nästan 20 grader i skuggan, så huvuddelen av personalstyrkan tog sig vatten över huvudet i havet.
Tyvärr så gör det fina vädret att fåglarna också passar på att sola och slappa. På morgonen upptäcks en ivrigt lockande Tajgasångare som konstateras vara omärkt, men den vill inte hitta in i ngt nät under dagen. En av tjurarna har fått smak på nedfallna äpplen och måste motas tillbaka till andra sidan stängslet och förena sig med sina kompisar igen.
Till natten poar pärlugglans läte ur spelaren då vi gör ett försök att fånga några ugglor, men fram till nu har vi inte fått ngn att bli intresserad. Under en av kvällsrundorna så stöter vi på en Större vattensalamander som är ute på promenad.
Hela personalen står en stund ute i mörkret under stjärnhimlen och tittar på norrsken och hoppas att prognosen för kommande natts norrsken ska stämma. Det utlovas betydligt kraftigare norrsken natten mellan tisdag och onsdag!

1 kommentar:

  1. Återigen levererar Enskär fina upplevelser utan storfångst i näten! Tack för inläggen, spännande att följa. /Per Folkesson

    SvaraRadera